ESB 100     •     ESB 200     •     ESB 300     •     ESB 500     •     ESB-13 kályha     •     Medence ESB     •     Napkollektor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fűtés hőszivattyúval.
ESB levegő-víz hőszivattyú termékek Svédországból

Jövőre is kell fűteni, ajánlunk egy kényelmes megoldást. Nézze meg itt >

A hőszivattyú használható otthonaink fűtésére, hűtésére, valamint meleg víz előállítására. A hőszivattyú méretében és működésében nagyon hasonlít a hűtőgépre: jobban mondva egy kifordított hűtőgépre. Ha fűtésre használjuk, akkor a kinti környezetből vonja ki a hőt és azt átadja a ház fűtési rendszerének, hűtésnél pedig ellenkező irányú a folyamat. Fontos tudni, hogy a hőszivattyú üzemeltetése villamos energiát igényel. A jól telepített levegő víz hőszivattyú átlag hőmérsékleten (Magyarországon ez plusz 11 fok!) 1 kW elektromos energiából több mint 3 kW fűtési energiát szolgáltat. Olcsó fűtés hőszivattyúval!

A felhasználók számára a hőszivattyúk legbeszédesebb jellemzője az úgynevezett COP-érték, ami a berendezés elméleti hatásfokát jelöli. A COP-érték megmutatja, hogy éves átlagban egy egységnyi befektetett villamos energiával hány egységnyi fűtési energiát nyerünk. Minél magasabb a COP-érték, annál gazdaságosabban üzemeltethető a hőszivattyú.

A hőszivattyúk csak alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel együtt működnek hatékonyan (például padlófűtés, sugárzó fal- és mennyezetfűtés) és üzemeltetésük szemléletváltást is kíván a felhasználóktól. Fokozottan ügyelni kell például a helyes szellőztetésre és arra, hogy ne fűtsük túl az épületet.

Levegő-víz hőszivattyú Elektromos kazán Medence fűtés Napkollektor

ESB 100 levegő víz   hőszivattyú

ESB 13 elektromos kazán

Medencefűtő ESB   hőszivattyú berendezés

Vákuumcsöves napkollektor

100, 200 és 300 m2 lakás fűtéséhez *

Kiegészítő fűtésnek, ha nincs gázkazán

ESB medencefűtő berendezés

Vákuumcsöves napkollektor rendszerek

ESB levegő-víz hőszivattyú előnyei: Kérjen ajánlatot >>

 
Miért az ESB levegő-víz hőszivattyú?

Mert a legkönnyebben elérhető, mindenhol jelenlévő levegő az energia forrása az alternatív fűtést biztosító ESB hőszivattyú berendezéseknek. Az ESB hőcserélő a lakás fűtés korszerű alternatívája, energia hasznosítása kiváló. Fűtés és használati melegvíz előállítása egy rendszerben! Teljesítmény - ár aránya kitűnő, a svéd éghajlati viszonyokra kifejlesztett ESB hőszivattyú megbízható, kiemelkedően jó választás! Már rendelhető gazdaságos légfűtés kiszolgáló hőcserélő is!

Az ESB hőszivattyú lényege (hogy működik a hőszivattyú?): egy kültéri ventillációs rendszer beszívja a levegőt majd egy hőcserélőn keresztül lehűti azt. (A lehűtött levegőt azután visszaengedi a környezetbe.) Természetes hátránya a rendszernek az állandóan változó külső hőmérséklet, ezért esetenként kiegészítő fűtés lehetőségét is biztosítani kell. ESB: alternatív választás a spórolásra!

* Figyelem! A hőszivattyúnál megadott szám, amely a fűteni képes alapterületet jelenti, energiatakarékos - jó hőszigetelésű - házra vonatkozik.

A kiegészítő fűtés lehetséges elemei:

ESB 13 elektromos kazán, napkollektor, meglévő gáz, vagy egyéb vizes rendszerű kazán. Az ESB hőszivattyú COP (Coefficient Of Performance) értéke (3,5 - 5) a hőmérséklet csökkenésével / növekedésével arányosan változik, de az egyszerű és olcsó telepítése, kis helyigénye miatt rendkívüli spórolási lehetőséget biztosít az ESB hőszivattyú.

Az ESB hőszivattyú kültéri egység telepítésekor figyelembe kell venni az akadálytalan légáramlás biztosítását és az egységhez az időnkénti karbantartás miatti hozzáférést is lehetővé kell tenni. A meglévő fűtési rendszerhez történő csatlakozás 2 hőszigetelt csövön keresztül történik, az előremenő és a visszatérő ágak kivezetésével. Ezen kívül már csak az elektromos táp ellátást kell biztosítani..  Referencia helyek itt »

A hőszivattyú működése:

hőszivattyúA külső levegőből hőt nyer ki és a hőcserélő segítségével átadja a hőenergiát az épületben működő fűtőrendszernek. Az ESB hőszivattyú hideg éghajlati körülményekhez van kialakítva, és ezért fel vannak szerelve többek között egy fűtőegységgel, amely védi a kompresszort, valamint egy fűtőkábellel, amely olvasztáskor megakadályozza a jegesedést. A lemezes hőcserélő a belső térben helyezkedik el, hogy esetleges áramszünet esetén szét ne fagyjon. Az ESB-hőszivattyú áramszünet utáni automata újraindító funkcióval is rendelkeznek. Így működik a hőszivattyú kompresszora >>

Az ESB hőszivattyú használata egyszerű:

Az ESB hőszivattyú használata egyszerű, működése pedig nagyon biztonságos. Az ESB hőszivattyú egy beépített automata processzor vezérlésével működik. A felhasználónak ezért nem kell elvégeznie a hőmérséklet és hasonló tényezők beállítását. A hőszivattyú üzemidejét a víz hőmérséklete határozza meg. Amíg a hőmérséklet 53° C alatt van, az ESB hőszivattyú folyamatosan melegíti a vizet radiátorban és a 120 literes tartájban. Amikor a víz hőmérséklete eléri a 53°C értéket, a hőtermelés leáll. Ha a hőmérséklet 45°C-ra csökken, a hőtermelés újra elkezdődik. A víz a lemezes hőcserélőt elhagyva a hőszivattyú beltéri tartályában és a fűtési rendszerben (padlófűtés, radiátorok) cirkulál.

Az átfolyó háztartási víz (HMV) felmelegítése a beltéri modul tartályában levő 15 fm hosszú bordás réz spirál csőben történik. A beáramló hidegvíz a spirálcsőbe kerül, ott kerül sor a víz előmelegítésére (kb 35 fok), mielőtt az átfolyó víz a már rendelkezésre álló vízmelegítőhöz, illetve ahhoz hasonló egységhez áramlik.

Azokban az esetekben, ahol a keverőszelep a vízmelegítőben, illetve ahhoz hasonló egységben található, ajánlatos ezt a szelepet a vízmelegítés utáni szakaszra áthelyezni. A cél ezzel az, hogy a meleg és hideg víz optimális keverékét kapjuk.

Az energiatakarékos rendszerek folyamatos bemutatásával, a különböző sajtó-termékekben megjelenő cikkek ismertetésével szeretnénk hozzájárulni a költségtakarékos és környezet-kímélő élettér megteremtéséhez. Fűtés olcsón levegő víz hőszivattyúval! Napenergia felhasználása további spórolást eredményez.  Tovább >>

 

Melyik ESB hőszivattyú a jó választás?  Készülékek (ESB, gáz és pellet) összehasonlítása itt >>

 

Az ESB hőszivattyúk forgalmazásához és az országos hálózat kialakításához partnereket keresünk. Érdeklődni a feltételekről emailben és telefonon Sulyok Tibornál lehet +36 20 2689757

 

Így kapcsolódik egymáshoz az ESB hőszivattyú beltéri egysége és az ESB 13-as elektromos kazán

hőszivattyú

Letölthető ESB prospektusok PDF formátumban