ESB 100     •     ESB 200     •     ESB 300     •     ESB 500     •     ESB-13 kályha     •     Medence ESB     •     Napkollektor
 
 
 
 
 
Olcsó áram a hőszivattyút használóknak.
Összegyűjtöttünk néhány hírportárról kedvező híreket, Önnek is!

Figler Zoltán Győr-újbarátról kérdezi, hogy mi a különbség a Geo-tarifa és a H tarifa között, mire lehet igénybe venni és mennyibe kerül? Körbejártuk a szolgáltatók árait, mert jelentősen befolyásolják a hőszivattyúk elterjedését az üzemelési árak.

Amennyiben épületünk fűtésében, hűtésében, vagy melegvíz előállításban megújuló energiát használó berendezést szeretnénk kialakítani, vagy esetleg már megvalósítottuk, akkor annak működtetéséhez kedvezményes villamos energia díjra is jogosultak lehetünk (Geo Tarifa és a H -Tarifa).

Geo-Tarifa: Az ELMŰ ÉMÁSZ hálózatán belül 2009.április.1. óta elérhető, kizárólag hőszivattyúkra vonatkozó kedvezményes villamos energia díjszabás. Igénybe vehető mind lakossági, mind 3×63 Ampert (39W) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkező üzleti ügyfelek és közintézmények számára.

H-Tarifa: Az E-ON, DÉMÁSZ, ELMŰ, ÉMÁSZ szolgáltatási területein 2010.január 1-től kedvezményes “H” tarifát vezettek be. Csak fűtési idényben vehető igénybe, ha minimum 3 COP értékű a hőszivattyú.

Lakossági díjszabás 2010. június 1-től

  GEO Tarifa H tarifa
(Ft/kWh) (Ft/kWh)
EON 29,16
ÉMÁSZ 30,42 28,33
DÉMÁSZ 28,22
ELMŰ 30,42 28,96

Az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területen lehetőségünk nyílik megválasztani, hogy melyik kedvezményt szeretnénk igénybe venni. A GeoTarifa csak hőszivattyúnál igényelhető és drágább, mint a H-tarifa, viszont egész évben rendelkezésre áll. Ezért akkor járhatunk jól vele, ha hőszivattyúnkat nyáron hűtésre is használjuk. A H-Tarifát csak fűtési idényben használhatjuk, viszont mellette szól, hogy más megújuló energiát használó berendezésekhez is igényelhetjük.


Geo tarifa, a pénztárcakímélő megoldás az áramszolgáltatóktól

Környezetbarát és hatékony

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport ágazati elsőként, az energiatudatos fogyasztói magatartás és a megújuló energiára alapozott megoldások terjesztése melletti elkötelezettsége jegyében új áramtarifát kínál lakossági és kisvállalati ügyfelei számára

A hőszivattyú az egyik leginkább környezetbarát, geotermikus energiára alapozott fűtési megoldás, mellyel fűthet, hűthet, melegvizet állíthat elő, sőt épülete optimális levegőztetését is biztosíthatja 75% környezeti és mindössze 25%-nyi elektromos energia felhasználásával. Ez annyit jelent, hogy 1 kWh bevezetett villamos energiából mintegy 4 kWh fűtési energia születik, köszönhetően a hőszivattyús technológiának.

GEO: Kedvező áramtarifa a hőszivattyú működtetéséhez. Minden további információ itt ->>

2009. március 4. szerda   Ezt írja a KészHáz Portál
Olcsó áram, Önnek is!

Végre egy jó hír! Aki geotermikus energiával, hőszivattyúval szeretné lakásának fűtését-hűtését megoldani, annak olcsóbb áramot biztosít az áramszolgáltató. Az úttörő szolgáltató az ELMŰ és az ÉMÁSZ Rt.
Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport így fogalmaz: „Társaságaink ágazati elsőként, az energiatudatos fogyasztói magatartás és a megújuló energiára alapozott megoldások terjesztése melletti elkötelezettségük és vállalati meggyőződésük jegyében döntöttek az új tarifa kifejlesztése és piaci bevezetése mellett. A tarifa tavasztól lesz elérhető, a bevezetéséről a sajtóból és reklámjainkból, illetve a www.energiapersely.hu honlapon keresztül szerezhetnek információt. A tarifa bevezetéséhez partnerprogram is kapcsolódik majd, melyen keresztül a beruházás vállalásához is kézzel fogható támogatást kíván nyújtani a társaságcsoport.”
A tarifa neve:  Geo tarifa – szeretni fogjuk ezt a nevet!
A Geo árszabás az egyetemes szolgáltatásra jogosult hőszivattyú berendezéssel rendelkező ügyfelek részére kidolgozott tarifális termék, amely a szolgáltató külön mért, vezérelt fogyasztási lehetőséggel rendelkező ügyfelei számára nyújt minden korábbinál kedvezőbb árú villamosenergia-ellátást. Konkrét számokat most még nem tudunk mondani, de annyi biztos, hogy a felhasználó még a mostani éjszakai áramnál is jobban jár!

Igénybe vehetik, akik:

  • hőszivattyú berendezéssel biztosítják ingatlanuk fűtését, hűtését,
  • lakossági fogyasztók, vagy üzleti (vállalati) ügyfélként fogyasztási helyük 3×63 ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkezik, illetve közintézmények (fogyasztási volumentől függetlenül),
  • rendelkeznek vezérelt csatlakozási ponttal,
  • hőszivattyú berendezésüket a vezérelt áramvételezés elvárásainak megfelelően telepítik, tehát a készülék külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével a vezérelt elosztóhálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott.

A vezérelt Geo tarifa
Az alkalmazott vezérlés naponta legalább 20 óra fűtési időt biztosít úgy, hogy 2 óránál hosszabb megszakítás nem fordul elő, és két megszakítás között legalább 2 óra bekapcsolási időt biztosít. Ez teljesen komfortos megoldás, főleg akkor, ha a hőszivattyú mellé felületfűtés-hűtést választunk, aminek hőtehetetlensége könnyedén elvisel pár perc, esetleg 1-2 óra leállást.

Ez a bejelentés, most azokat is geotermikus fűtés kialakítására ösztönözheti, aki egyáltalán nem gondolkodott eddig ezen fűtési mód kiépítéséről, de a jelenlegi gázszállítási problémák megrendítették bizalmát a biztonságos gázellátással kapcsolatban, nem beszélve a gáz árak folyamatos emelkedésérő.


Ezt olvastuk a Zöldtech Magazin és Piactér-ben  (2008.04.28)

Már az idén jelentős tarifacsökkentésre számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek az ÉMÁSZ ügyfelei, és vállalják, hogy megújuló energiát is felhasználnak telephelyükön.

Olcsóbb áramot kaphat, aki zöldenergiát használ

Egyre többen számolnak a megújuló energiát hasznosító berendezések beszerzésével Magyarországon, legalábbis ezt tapasztalják a szakma egyik legnagyobb vásárán kiállító cégek. A RENEXPO-n idén az ÉMÁSZ-Elmü csoport is megjelent. A cég képviselője az mfor.hu-nak elmondta, hogy már 2008-ban tarifakedvezményekkel kívánják segíteni a zöld energiát használó vállalkozásokat. Slágernek idén eddig a hőszivattyús megoldások számítottak.

Már az idén jelentős tarifacsökkentésre számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek vállalják, hogy megújuló energiát is felhasználnak telephelyükön - mondta lapunknak Dr. Kövesdi Zoltán, az ÉMÁSZ-Elmü csoport igazgatóságának tagja a RENEXPO-n.

A környezettudatos építkezést népszerűsítő kiállításon a vállalat is megjelent, hogy népszerűsítse a zöld energiát. Kövesdi Zoltán hozzátette: a cégek után belátható időn belül a lakossági fogyasztók is kedvezményeket kapnak majd a cégcsoporttól, ha minél "zöldebb" energiafelhasználásra állítják át lakásaikat.

A tarifákról annyit árult el a szakember, hogy első körben egy uniformizált díjcsomagot próbálnak majd bevezetni. Ez azt jelenti, hogy nem külön-külön állapodnak meg a fogyasztókkal a kedvezményekről, hanem egységes rendszert vehetnek igénybe például azok a logisztikai központok, amelyek napkollektorokat szerelnek a raktárak tetejére. A tarifa az úgynevezett éjszakai áram számlázásához hasonló rendszerben működik majd, tette hozzá. A cikk további rész itt ›


2009. áprilistól Geo tarifa!   (Forrás: www.vgfszaklap.hu)

Új, kedvezményes hőszivattyús áramtarifát vezet be április elejétől az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, elsőként a hazai villamosenergia-piacon. 
Az ELMŰ (Budapesti Elektromos Művek Nyrt.), illetve az ÉMÁSZ (Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.)Geo árszabás az egyetemes szolgáltatásra jogosult 

hőszivattyú berendezéssel rendelkező ügyfelek részére kidolgozott tarifális termék, amely a szolgáltató külön mért, vezérelt fogyasztási lehetőséggel rendelkező ügyfelei számára nyújt minden korábbinál kedvezőbb árú villamosenergia-ellátást. A GEO tarifa – 20 óra, vezérelt, egy tarifás, tervezett bruttó végfelhasználói díja kilówattóránként 28,04-Ft lakossági, illetve 28,38,- Ft nem lakossági, valamint közintézményi fogyasztók számára.

Igénybe vehetik, akik:

hőszivattyú berendezéssel biztosítják ingatlanuk fűtését, hűtését,
- lakossági fogyasztók, vagy üzleti (vállalati) ügyfélként fogyasztási helyük 3x63 ampert (39 kW) meg nem haladó névleges csatlakozási értékkel rendelkezik, illetve közintézmények (fogyasztási volumentől függetlenül),
- rendelkeznek vezérelt csatlakozási ponttal,
hőszivattyú berendezésüket a vezérelt áramvételezés elvárásainak megfelelően telepítik, tehát a készülék külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott.


Kérjük Önt, ha további információról tud, ossza meg honlapunk látogatóival.

 Levél nekünk >>>