ESB 100     •     ESB 200     •     ESB 300     •     ESB 500     •     ESB-13 kályha     •     Medence ESB     •     Napkollektor
 
Hirdetések, cikkek az ESB hőszivattyúról
 

Hirdetés az Ezermester novemberi számában

Hirdetés az Otthonok és kertek 4. számában

 
Megjelent az Ezermester 2010. októberi lapszámában:
Energia a levegőből

Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül a hőszivattyúk alkalmazása. Többféle típus létezik, szondás, fúrt kutas, talaj kollektoros és levegős. Mindegyik képes fűteni, hűteni és melegvizet előállítani. Alkalmazásuk ott célszerű, ahol az épület energiatároló képessége kiváló. Az ilyen lakások fűtéséhez ajánljuk szívesen a svéd ESB levegő-víz hőszivattyút.

A levegő-víz hőszivattyú lényege, hogy egy kültéri ventillációs rendszer beszívja a levegőt, majd egy hőcserélőn keresztül lehűti azt. A lehűtött levegőt ezután visszaengedi a környezetbe. Mivel csak levegőt használ fel, ezért teljesen környezetbarát. Az állandóan változó külső hőmérséklet miatt esetenként alternatív fűtés lehetőséget is biztosítani kell. Ez lehet pl. az ESB 13 elektromos kazán, vagy a meglevő gázkazán. Az ESB hőszivattyú teljesítménye a hőmérséklettel arányosan változik, de egyszerű és olcsó telepítése, kis helyigénye miatt rendkívüli megtakarítási lehetőséget biztosít. Az ESB levegő-víz hőszivattyú szélsőséges hőmérsékletek között (-25°C–+35°C) is alkalmazható. Egyszerűen és olcsón telepíthető, és könnyen rákapcsolható a meglévő fűtési rendszerre. Lényegesen olcsóbb beruházást igényel, mint a föld és vizes hőszivattyúk. Nincs szükség kéményre, nem kell félni a szénmonoxid mérgezéstől. A kültéri egység zaja a lakásba nem hallatszik be. Tökéletesen biztonságos, hiszen nincs szükség sem propánbután gáztartályra, sem földgázvezetékre. A hőszivattyú a külső levegőből hőt nyer ki, és a hőcserélő segítségével átadja a hőenergiát az épületben működő fűtőrendszernek. Az ESB hőszivattyú hideg éghajlati körülményekhez lett kialakítva, ezért felszerelték egy fűtőegységgel, amely védi a kompresszort, valamint egy fűtőkábellel, ami olvasztáskor megakadályozza a jegesedést. A lemezes hőcserélő a belső térben helyezkedik el, hogy esetleges áramszünet esetén szét ne fagyjon. Az ESB hőszivattyú áramszünet utáni automata újraindító funkcióval is rendelkezik. A kültéri egység telepítésekor figyelembe kell venni az akadálytalan légáramlás biztosítását, és az egység karbantartásához a hozzáférést biztosítani kell. A meglévő fűtési rendszerhez történő csatlakozás 2 hőszigetelt csövön keresztül történik, az előremenő és a visszatérő ágak kivezetésével. Ezen kívül már csak az elektromos ellátást kell biztosítani.

A passzív házakat építők 15-20% közötti kedvezményt kapnak valamennyi hőszivattyúnkból. Jelenleg 3,5 és 28 kW között kínálunk fűtő- hűtő levegő-víz hőszivattyúkat.    www.esb-hoszivattyu.hu     www.hoszivattyu-energia.com

 
 
Ötletpályázat a hőszivattyúk ismertségének növelésére 2010-08-31 12:17
Ötletpályázatot hirdetett az ESB hőszivattyúkat forgalmazó kft. ügyvezetője annak érdekében, hogy ez a rendkívül takarékos fűtési megoldás Magyarországon jobban elterjedjen.

Mint azt Sulyok Tibor a Kft. igazgatója elmondta, sajnálatos módon igencsak alacsony az ismertsége hazánkban azoknak az energiatakarékos és környezetbarát fűtési technológiáknak, amelyek a környező nyugat európai országokban már sikert arattak. Itthon még mindig az elektromos és a gázkazánok uralják a piacot, holott a hőszivattyús kazánok egyszerűben telepíthetőek, energiaigényük nagyságrenddel alacsonyabb a hagyományosénál. A svédországi klímaviszonyokhoz tervezett hőszivattyúk -25 és + 35 fok között megállják a helyüket. Nincs szükség a drága gázkéményekre, a gázterv és a gázbekötés is felesleges, de ami a legnagyobb előnye, hogy ezeket a kazánokat a villamos áram mellett a levegő működteti. A jelentős hazai referenciával rendelkező Kft. most indított kampányában pénzjutalomban részesíti azt a céget vagy magánszemélyt, aki a legjobb és hasznosabb reklámtervet a hivatalos fűtési szezon előtt eljuttatja a www.esb-hoszivattyu.hu honlapon található email címre.

Eredeti hírforrás a Klubrádió online ->

 

Hirdetés: segítség a 2009-es NEP 2009 pályázatok elkészítéséhez
NEP 2009.

30-35%

vissza nem térítendő állami támogatás.

Elkészítjük pályázatát Segítünk a támogatás elnyerésében!

 

 

ENERGIA-MEGTAKARÍTÁS

SVÉD TECHNOLÓGIÁVAL!

ESB hőszivattyú

ISMERJE MEG AZ ESB HŐSZIVATTYÚ ELŐNYEIT ÉS

SPÓROLJON LEGALÁBB 50%* ENERGIÁT

Ismerjen meg egy alternatív fűtési rendszert, amivel jelentősen csökkenhet gázszámlája. Kérje ajánlatunkat és lehetőséget biztosítunk ingyenes helyszíni tanácsadásra. Érdeklődjön kollégánktól és tekintse meg weboldalunkat.  Várjuk viszonteladók jelentkezését is. Hívjon most!

* Megfelelő szigetelés és technológiai utasítások betartása során.

www.esb-hoszivattyu.hu

 
Hirdetés a kecskeméti Petőfi Népe napilapban

www.esb-hoszivattyu.hu

 
Hirdetés a Polgári Otthonban
 
Hirdetés a Győri Info-ban.
 
Cikk a 3. ház magazinban

 

Napkollektor akció